Over Reinske Reekers

OVER REINSKE REEKERS

Als kind was ik verlegen. Een stil en serieus meisje. Op school dan. Thuis was ik levendiger. Ik was een dromer, verzon verhalen. Toen ik opgroeide vond ik het leven soms best ingewikkeld. Ik vroeg me af: wie ben ik, wat wil ik en wat wil God van mij?  Mijn uitlaadklep vond ik in liedjes schrijven, zingen en toneel spelen. Ik wilde het leven lichter maken, vrolijker, plezier hebben.

Sinds een aantal jaren werk ik met veel plezier als vrouwencoach. Ooit begon ik mijn loopbaan als projectmedewerker bij de overheid. Na aantal jaren zat ik daar steeds minder op mijn plek, had last van verveling en raakte vervolgens overspannen. Hoe leuk ik mijn collega’s ook vond, het was niet uitdagend genoeg.

Op weg naar een vreugdevol leven

Ik ging op zoek naar wat ik wel wilde. Verlangens om met mensen te werken en Gods liefde uit te delen, brachten me naar Jeugd met een Opdracht. Van daaruit sloeg ik een nieuwe weg in, ging hbo Theologie studeren en coachopleidingen volgen bij TotalBalance. In dit proces kwam ik ook mezelf tegen, oude wonden die nog heling nodig hadden, negatieve overtuigingen en een verkeerd zelfbeeld.

En bovenal ontdekte ik in dit alles Gods vreugde en Zijn liefde voor mij. Wow.

Vreugde

maakt je

hart licht. Humor

een lach op je

gezicht.

De betekenis van CHARA

Vreugde: dat is wat ik jou ook gun en wat terugkomt in de naam van mijn praktijk. CHARA is Grieks en betekent vreugde, blijdschap. Het woord komt uit de Bijbel.

Ik geloof dat je gemaakt bent voor de vreugde. Om van het leven te genieten; van God, de ander, maar ook van jezelf. Je mag leren om het leven te omarmen dat Hij je heeft gegeven en daarvan genieten, welke tegenslagen er ook zijn. Ik gun je dat je ontdekt wie jij bent en waar jouw ware vreugde ligt. Zodat je opbloeit; door te groeien in vertrouwen, vrijheid en heelheid.

CV / WERK /SCHOLING

Ik hou ervan mijzelf te ontwikkelen. Daarom volg ik regelmatig een cursus of bijscholing op mijn vakgebied. Ook vind ik het belangrijk om mij, naast mijn praktijk in te zetten in vrijwilligerswerk in de kerk en ben ik betrokken bij de gebedsgroep op de school van mijn kinderen.

Ook wil ik blijven groeien en wortelen in intimiteit met mijn hemelse Vader. Uiteindelijk is dat het allerbelangrijkste, dat we weten wie we zijn in Hem.

Expertise & ervaring

 • Vrouwencoach en eigenaar Praktijk CHARA (2020-heden)
 • (Co)Trainer van 3 daagse Mastertraining Innerlijk herstel en Vrijheid bij TotalBalance (2022-2023)
 • Vrijwilligerswerk in de kerk (o.a. pastoraal bezoekwerk, kinderwerk, zangleiding, kringleider) (tot heden)
 • Vrijwilligerswerk bij Stichting Gevangenenzorg Nederland (bezoeken (familieleden van) gevangenen) (2010-2014)
 • Stafmedewerker bij Jeugd met een Opdracht Heidebeek (o.a. begeleiding/mentor van studenten, lesgeven over de Bijbel) (2007, 2008-2009)
 • Projectmedewerker/projectleider bij de Dienst Landelijk Gebied Voorburg/Den Haag (1998-2007)

Opleiding & scholing

 • Training kleine groepen bij TotalBalance (2023-2024)
 • Werken met Verbeeldtaal bij Hermineke Vonk (2023)
 • Zegenend Helpen; Herstel na seksueel misbruik (2023)
 • TotalBalance seniorcoach training; gespecialiseerd in zelfbeeld, angst & pleasen, stress & burn-out, hoogsensitiviteit & hoogbegaafdheid, gezond leven (2022-2023)
 • Zegenend Helpen; Basiscursus (2022)
 • HSP coach Civas (2021-2022)
 • TotalBalance basiscoach training (2019)
 • Hbo Theologie aan de CHE, specialisatie Pastoraal Agogisch Werk (2009-2018)
 • Bible Core Course Jeugd met een Opdracht Heidebeek (2007-2008)
 • Discipelschap Training Cursus (DTS) Jeugd met een Opdracht Schotland (2004)
 • Msc Land & Water Management IAHL Velp (1997-1999)
 • Fysische Geografie Universiteit Utrecht (1992-1997)

Ik ben aangesloten bij het Netwerk van TotalBalance-christencoaches, waar ik supervisie, intervisie en bijscholing volg.

TYPISCH REINSKE

Mijn gezin is belangrijk voor me. Ik ben getrouwd met Frank en moeder van twee heerlijke jongens. Ik vind mezelf meer generalist dan specialist, al komt er de laatste jaren steeds meer lijn in mijn interesses. Ik vind gewoon veel dingen interessant.

En mijn nieuwsgierigheid maakt dat ik graag regelmatig iets nieuws leer of doe. Ik heb in mijn leven allerlei verschillende dingen gedaan (werk, opleiding, hobby’s), heb op diverse plekken gewoond en ook kerkelijk gezien ben ik breed georiënteerd.

Al mijn ervaringen hebben mij gevormd tot wie ik nu ben. Als voordeel ervaar ik dat ik snel bij iemand kan aansluiten.

Naast mijn werk is zingen mijn grote passie. In mijn vrije tijd volg ik zangles en zing in een koor. Ook sport ik minstens een keer per week in de sportschool.

Ik houd van wandelen in de natuur, een goed boek lezen, lekker en gezond koken of bakken, samen zijn met vrienden en familie of gewoon op de bank zitten (liefst met een kop koffie of thee) en even helemaal niets doen.

Een weetje over mijn naam. Ik ben vernoemd naar mijn opa. Hij heette Rein en was een Terschellinger. Dit eiland heeft dan ook een speciaal plekje in mijn hart.

REVIEWS

REVIEW

"Het fijne aan Reinske is, dat ze luistert en meedenkt. Ik voelde me op mijn gemak tijdens de sessie en kon me daardoor beter opstellen. Ik had nooit bewust nagedacht over het nemen van coaching, maar nu raad ik het aan iedereen aan."

C, 25 jaar

REVIEW 2

"Reinske heeft me veel inzichten gegeven. Voert gesprekken zonder oordeel. Heel vertrouwd, veilig en professioneel. Ik heb er heel veel aan gehad."

Marian, 62 jaar

REVIEW 3

"Ik heb het als zeer prettig ervaren om gesprekken met Reinske te voeren.
Ze luistert aandachtig en weet precies de zere plek aan te raken.

Ik heb een beter Gods besef gekregen. In wie ik ben in Christus en Christus in mij. Dat maakt dat ik gegroeid ben. Heel dankbaar voor deze ervaring."

J, 48 jaar

previous arrow
next arrow

NEEM CONTACT OP

Ben je benieuwd of ik iets voor je kan betekenen?

Kwaliteiten van mijzelf die ik terugkrijg van cliënten zijn dat ik goed kan luisteren, ruimte geef aan iemands verhaal en emoties, aan het denken zet, de vinger op de zere plek kan leggen, dingen verduidelijk en inzicht geef en bemoedigend en meelevend ben.

Verlang jij naar meer innerlijke rust, zelfvertrouwen en vreugde in je leven? Neem contact op voor een gratis kennismaking.

Scroll naar boven